Bulk Container

BESPAREN OP TRANSPORT EN HANDLING VAN BULK, GRANULAAT & PREFORMS

Opvouwbare bulk containers met geïntegreerde trechterbodem voor doseerbare onderlossing
De door ons ontwikkelde opvouwbare bulkcontainer is een kosteneffectieve oplossing voor het transport van bulk, granulaten en preforms. Tevens kan deze MPbox direct vanuit de vrachtauto worden ingezet als toevoer van de lading direct in de productiemachine. Dosering van de toevoer is mogelijk via een schuif aan de onderzijde, die met een wormwielconstructie nauwkeurig kan worden gereguleerd.

Economische transportbelading
Met de MP Bulk container wordt het mogelijk om bulk materialen 2 hoog te stapelen in een vrachtauto. Bij retourtransport kunnen de ingeklapte bulk containers -ondanks de trechterbodem- 5-hoog in een vrachtwagen worden opgestapeld. Vrachtkosten voor uitgaand- en retourtransport worden hiermee sterk gereduceerd.

Efficiënte opslag
De MP Bulk containers kunnen indien vol twee hoog worden gestapeld, om ook in uw magazijn de ruimte optimaal te benutten.

Hoge kwaliteit
De constructie van onze bulk containers is zeer duurzaam, light gewicht en inklapbaar. Bij zwaar gebruik is de levensduur langer dan 10 jaar bij meer dan 500 logistieke bewegingen.

Maatwerk
De afmetingen van de MP Bulkcontainer en ook die van de trechter en uitstroomopening kunnen worden aangepast aan specifieke klanteisen.

BULK  HANDLING OPLOSSINGEN OP MAAT

Naast ons assortiment van standard oplossingen voor bulkhandling bieden we onze klanten ook maatwerk die aan exacte procespecificaties voldoen. Ons ervaren ontwikkelteam vertaalt de eisen naar een werkbaar productiemodel. Nadat één, meestal twee prototypes gebouwd en getest zijn, wordt het definitieve model in productie genomen.

Maatwerk is al mogelijk vanaf kleine series, waarbij we ook voor onze oplossingen voor bulkafhandeling een relatief zeer snelle doorlooptijd weten te realiseren.

TOEPASSINGEN

De MP Bulk containers worden ingezet in een veelheid van sectoren, waaronder de automotive, plastic- en chemische industrie, productie en assemblagebedrijven en componenten leveranciers.

Meer specifiek blijkt deze inklapbare bulk container met geïntegreerde trechterboden een kostenbesparende oplossing te zijn met voor producenten van flessendoppen, plastic verpakkingen (PET preforms) en batterij halffabricaten (hulzen).

Producenten van granulaat gebruiken de MP Bulkbox om hun kleine tot middelgrote klanten een totaaloplossing te bieden bij het aanleveren en toepassen van slechts enkele m3 per type/kleur granulaat per week.