Kostenvoordeel eenmalige vs. herbruikbare palletboxen berekend

Herbruikbare vs. eenmalige palletboxen

We rekenen u kort voor hoeveel voordeel het gebruik van herbruikbare palletboxen in vergelijking met eenmalige palletboxen u geeft.

Laten we van de volgende situatie uitgaan:

De eenmalige pallet boxen die u nu gebruikt kost € 16, – een stuk.
Een hoge kwaliteit inklapbare palletbox kost € 80, -.

Het retourtransport (na gebruik) van de herbruikbare palletbox kost ongeveer € 2,- per keer (vervoer over een afstand van 600km / € 500, – per retourvracht met 250 lege kratten.)

Na slechts 5 transporten bespaart u € 14,- per doos (€ 16, – minus de retourkosten van € 2,-). De aankoop van de herbruikbare palletboxen is immers al in de eerste vijf reizen betaald met de besparing op aankoop van eenmalige boxen.

Dus na 5 reizen bespaart u meer dan € 720, – op elke vrachtwagenlading van 52 palletboxen (dubbel gestapeld). En deze besparingen komen steeds terug. Jaar in jaar uit.

Dit biedt u niet alleen directe besparingen maar biedt u ook een nieuw concurrentievoordeel bij het verwerven van nieuwe klanten: u bent goedkoper geworden dan uw concurrentie!
Als u dan bedenkt dat de herbruikbare MP palletboxen meer dan 500 logistieke bewegingen kunnen gebruiken en ook makkelijk te repareren zijn wanneer u beschadigd bent, hoeft u deze aankoop slechts een keer te maken om langduring een groot voordeel te hebben.

Een goed voorbeeld van een herbruikbare palletbox is de MPB.b80

Als u wilt, kunnen we de bovenstaande berekening voor uw specifieke situatie doen. U zult dan redelijk nauwkeurig weten welke besparingen u krijgt door over te schakelen naar herbruikbare inklapbare palletboxen. Vraag ons om een aangepaste berekening via info@mppackaging.nl.