Transportboxen voor e-waste

MP BOX ONTWIKKELD VOOR E-WASTE
MP Packaging’s e-waste Transportboxen breed ingezet door heel Europa

Als fabrikant van de inklapbare e-Waste Palletboxen, heeft MP Packaging door de jaren heen gewerkt met een groot aantal recyclers en inname-systemen in de Europese e-waste sector.

We leveren onze e-waste boxen aan een groot deel can de Europese e-waste recyclers. Ook  inzamelsystemen kiezen voor dit innovatieve concept.

De nieuwste versie van de e-Waste Box heeft tal van innovaties, waardoor materials handling efficiency door de hele e-waste supply chain keten verder wordt verbeterd.

MATERIALS HANDLING EFFICIENCY
WEEE-box maken uw proces sneller en veiliger

Sneller legen van palletboxen door het veilig leegkiepen met een vorkheftruck.

Sneller handmatig vullen en lossen van bijv. grote LCD-schermen door de gehele voorzijde van de palletbox te verwijderen, met behoud van volledige stabiliteit. Zelfs met dubbelhoge boxen (8 wanden). 

VERSIMPELD LADEN EN LOSSEN 
unieke mogelijkheden door innovatieve constructie

Het proces bij de recyclaar begint met het lossen van de e-waste in overeenstemming met de WEEELABEX richtlijnen. De MP e-Waste Box heeft twee unieke manieren om de palletbox veilig en volgens de LABEX richtlijnen te legen.

Kiepen
Voor sommige types van e-waste blijft kiepen de meest efficiente (en toegestane) manier van lossen. Direct van de palletbox in het sorteer proces. De nieuwste MP e-Waste Palletbox maakt dit mogelijk op een veilige manier.

Handmatig legen
Bepaalde e-waste -zoals bijv. LCD-schermen- moeten extra voorzichtig worden behandeld, om breuk te voorkomen.

Ook voor deze categorie e-waste biedt onze nieuwste MPbox voor e-waste het snelst mogelijke laad- en losproces.

Bij het vullen en legen van de palletbox verwijderd u de gehele voorzijde en loopt nu gewoon in en uit de palletbox. Items zoals grote LCD-schermen kunnen met een rechte rug door medewerkers worden opgepakt of neergezet.

Hierdoor verloopt het proces niet alleen sneller en prettiger, ook zal de hoeveelheid nek- en rugklachten afnemen, en hiermee uw ziekteverzuim dalen.

IDEALE EIGENSCHAPPEN
Concurrentievoordeel voor recyclaars

De nieuwste MP e-Waste Palletbox is specifiek ontwikkeld voor het logistieke en handlingsproces van e-waste recyclaars. En is geheel in lijn met de neieuwe WEEELABEX regelgeving.

Economisch in het gebruik
Met een over de afgelopen tientallen jaren bewezen levensduur van >15 jaar en >500 logistieke bewegingen hebben de MP e-Waste Transportboxen hun kwaliteit en robuustheid al bewezen. Het 2mm dikke sendzimir verzinkte staal geeft deze MP e-Waste Transportboxen de duurzaamheid die bij recycelaars van e-waste gewenst is.
Door de modulaire constructie van de palletopzetwanden zijn reparaties snel een eenvoudig op locatie uit te voeren.

Logistieke Optimalisatie
De MP e-waste Transportboxen hebben een laadvermogen van 2m3 op een grondoppervlak van slechts 1,2 m2.

Efficienter  beladen en lossen 
Het kiepen met een vorkheftruck van MP e-Waste Transportboxen is met de nieuwste innovatieve constructie nog nooit zo veilig geweest. Plus, tijdens het handmatig laden en lossen (van bijv. Lcd-schermen) kan de complete voorzijde van de inklapbare transportcontainer worden verwijderd, zodat medewerkers gewoon in en uit de palletbox lopen tijdens het laad- & losproces. Dit kan zelfs met de transportboxen van dubbele hoogte, en spaart de rug van uw medewerkers.

Minimaal volume bij retrourtransport
Vervoer van lege MP Transportboxen naar de inzamelpunten brengt minder transportkosten met zich mee omdat deze transport containers opvouwbaar zijn tot slechts 14% van hun volume plus die van de pallet zelf. Tevens kunnen de volle transportcontainers in de vrachtauto netjes 2-hoog worden gestapeld waardoor het laadvolume optimaal wordt benut.

INNOVATIEVE CONSTRUCTIE

Bij de nieuwe versie van de MP e-Waste Transportboxen zorgt voor een speciale bevestiging van de 4 of 8 opzetwanden op de pallet ervoor dat de wanden onmogelijk meer per ongeluk kunnen loskomen tijdens het kiepen.
Tegelijkertijd kunnen de MP Transportboxen nog steeds even snel en eenvoudig van de pallet worden losgeklikt door het losmaken van de twee klemhaken per palletwand.

Daarnaast heeft de wand van de palletbox enkele pennen aan de onderzijde, die in openingen van de door ons aangepaste pallet passen. Hiermee wordt een stabiliteit bereikt die met een loswandig systeem van palletwanden niet eerder getoond is.

Kiepen van de inhoud of in- en uitlopen tijdens laden/lossen is nog nooit zo veilig geweest.

MAATWERK

De MP Transportboxen kunnen volledig op maat worden gemaakt. Naast wijzigingen in afmeting heeft u de keus uit een veelheid aan opties en accessoires. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.