Persberichten

LAATSTE PERSBERICHT       Zie rechterkolom voor overige Persberichten


Innovatie in beladen en lossen van palletboxen: de Inloop-Palletbox.

Door een noviteit in de constructie van boxwanden is de fabrikant van de MPbox (ook wel bekend als zgn. Philipsboxen) erin geslaagd een inklapbaar loswandig palletbox systeem van pallet opzetwanden te maken, dat reeds met 3 wanden vastgeklikt op de pallet al functioneel beladen en gelost kan worden.

Functionele voordelen

Beladen
Van deze inklapbare inloop-palletbox kan tijdens het beladen één wand (optioneel zelfs 2) worden weggelaten. Hierdoor is tijdens het laadproces de palletbox aan één (optioneel  twee) zijden open.
De resterende wanden worden tijdens het beladen gebruikt om de goederen tegenaan te stapelen.
Magazijnmedewerkers lopen gewoon de box in om zo de goederen op de juiste plaats op de pallet te zetten. Goederen hoeven niet meer over een rand getild te worden. Hiermee worden diverse lichamelijke klachten voorkomen en ziekteverzuim verminderd.

Lossen
Tijdens het lossen wordt één (of twee) wanden uitgenomen door de 2 klemhaken met de hand los te klikken.
Met de goede toegankelijkheid die zo ontstaat kan men ook grote stukken of zware goederen veilig van de pallet tillen door gewoon in en uit de box te lopen.

Constructie
De vier wanden van deze loswandige boxpallet zijn ieder met 2 klemhaken aan de palletrand bevestigd. Verder zitten aan de onderzijde van twee (of vier) wanden korte pennetjes die in de gaatjes vallen welke in de pallet zijn aangebracht.
De MPbox is zodanig geconstrueerd dat deze door één persoon snel en eenvoudig kan worden op- & afgebouwd.

Modellen
Deze constructie kan op bijna het gehele assortiment MP Multiboxen worden geleverd. Hoogtes varieren van 35cm tot 220cm (binnenhoogte).
Het is met deze wanden mogelijk een palletbox van dubbele hoogte te bouwen door op de vier wanden nog eens 4 wanden te zetten. Zo ontstaat een dubbele netto binnenhoogte van bijvoorbeeld 1600 of 2200mm, waarbij nog steeds de voorwand tijdens laden & lossen geheel kan worden uitgenomen.
Er is ook een versie beschikbaar voor gebruik met nestbare kunststof pallets

Financiële voordelen & Welzijn
Het welzijn van magazijnmedewerkers wordt bij de betreffende laad- & losprocessen aanmerkelijk verbeterd.
Rugklachten worden voorkomen omdat de goederen niet met vooruitgestoken armen (over een rand heen) hoeven te worden neergezet maar nu door met rechte rug door de knieën te gaan, direct bij de voeten op de pallet kunnen worden neergezet.
Voor medewerkers die regelmatig palletboxen moeten volladen of leeghalen zal dit aangepaste werkproces leiden tot aanmerkelijk minder fysieke klachten of risikos op toekomstige klachten.
Financieel voordeel wordt behaald doordat het laad- en losproces met de inloop palletbox minder tijd kost: het gaat gewoon sneller.

Video’s & foto’s
Twee video’s van de inloop-palletbox ziet u hier.
Op de productpagina ziet u de technische specificaties en fotos. Ga voor palletformaat 80x120cm naar de MPB.e70.A en voor palletformaat 100x120cm naar de MPB.b160.A